FREDAG KVELD
Ja, så ble det jammen weekend igjen ... og vi har ingen planer !
Det er regntid her nå - og det vil si mye varm regn - av og på hele døgnet,
hvor lenge er vi ikke helt sikre på.
Men fredag kveld hygget vi oss med grilling
Hummus, oliven og olivenolje som forrett :)
gutten i røyken
og det ble til biff, lammekoteletter, jicama (en slags kål), søt-poteter og sopp saus
og mintsaus forresten
LØRDAG
ser dere ikke at Erik liker å holde på å rense fisk en lørdag morgen ?
jeg skal ha laget en porsjon fiske-kaker(frikadeller) og vi kjøpte fisk i går ettermiddag
TONGKOL = liten tunfisk
TAUFU = vet jammen ikke :) men en snapper-type mener Erik...
vi var ikke helt sikre på hvordan dette kom til å smake, spesielt med tunfisken i
men noen sjanser skal man jo ta her i livet :) vi puttet det i foodprosessoren og blandet i:
salt, pepper, 3 store kokte poteter, muskatnøtt, hvitløk, almindelig løk og passe med melk - stekte en prøve-kake og var fornøyd :) satte så blandingen på kjøl og kjørte en tur til Sitiawan
var innenom en gull-butikk, og all gull der var 22 karat og så ut som om det var noe billig noe, og det var det slett ikke ! jeg er ute etter ett kjede til min nye perle, men kjøpte ingen !
så kjørte vi til Tesco, måtte bare bort å se hva det var for ett merkelig barn som satt i den bilen (over) ... viste seg å være en ballong hahaha
det er en eller annen muslimsk høytid nå ... kanskje avslutningen på turene til Mekka, men man gir tydeligvis hverandre gaver ... med myyye søtt i :)
apropo søtt, dette er små pakker med hard brun sukker
haha
i stedet for å kjøpe brus/sodavand er det meget alminnelig å kjøpe en plastpose med saft og ett sugerør ... (den er IKKE min altså!)
vi kjørte så en tur til Marina Island, det er merkelig å komme tilbake dit nå som Kamala og Kevin ikke er der mere med sin båt. Har litt kontakt med de fortsatt, de seiler rundt med folk ved Puket, Thailand og har det bra :)
vi spiste lunsj på en kina-restaurant der, og jeg drakk som vanlig is-te, ellers er det meget alminnelig å drikke varm te til alle måltider, uansett hvor varmt det er
jeg var litt beskjeden, kylling, litt ris og ett stort fat med brokkoli :)
det var verre med han her ! Erik bestillte 1 kg Chillie Crab - jada !
det var 3 krabber ... men det er jo mere skall enn mat :)
på vei hjem stoppet vi ved en frukt-bod med masse jack-fruit ... vet ikke hvorfor de la de som de hadde tømt sådan utover ??! ingen av dem snakket engelsk, de bare lo :)
men siden hverken Erik eller jeg tåler det kjørte vi litt videre til neste bod ...
Rambutan
og endelig er det Durian sesong her i vårt strøk nammmm
måtte jo ha 1
Har aldri vist hva disse fruktene het, men nå har Erik fått deres sekretær Zulia Binti Ariffin til å se på bildene og fortelle hva de heter: LANGSAT, og inneni er det en gjennomsiktig 'gele' - aktig frukt som smaker som en blanding av drue og grapefrukt ! ;)
og denne heter nesten det samme: LONGAN, og ser lik ut innen i men har en relativ stor stein i midten, blir også kaldt drageøye. den smaker tørr-søt
grønne bananer til matlaging
Jackfrukt
Varebeskrivelse
Jackfrukt er en type brødfrukt som opprinnelig kommer fra India. Derfra ble den spredt videre til Sørøst-Asia og Filippinene. Oppdagelsesreisende satte stor pris på jackfrukt som proviant og tok den med seg videre igjen til bl.a. Vest-India. I dag er jackfrukt utbredt på mange steder i tropene, men har spesielt stor betydning i India, Indonesia og Malaysia. Den har derfor blitt som basismat å regne i de asiatiske landene. Frukten kan bli enormt stor. Fruktene på de fleste sortene veier imidlertid fra 2-10 kg. Frukten vokser på trær og kan høstes opp til 3 ganger i året. Jackfrukt er en stor, avlang, uregelmessig formet frukt og fargen er grønn med noe brunskjær. Skallet er kraftig og har pigger. Når frukten deles består den av en rekke sekskantede fruktsekker på størrelse med en valnøtt. Fruktkjøttet er gult eller svakt lilla og med en uspiselig kjerne. En moden jackfrukt er myk og saftig med en sursøt og meget karakteristisk smak. Den spiselige delen av frukten utgjør ca. 1/3 av totalvekten.
det finnes over 1000 forskjellige mango-typer i verden, noen spises umodne i mat, andre som disse, nyplukket og kort-reiste, spises av Erik på jobben :)
så kjørte vi tilbake til Lumut og satt og daffet på terassen til Capri - under en markise, for det regnet iblant.
deilig cappuccino
haha, da vi kom ut i bilen igjen STANK det Durian :)
og så stekte jeg 36 fiske frikadeller/kaker og det ble veldig gode :)
SØNDAG
Det skjer ett eller annet denne weekenden ... det er folk over alt, blant annet i bassenget fra tidlig morgen ! myyyye hyl og skrik !!
kles/tøy - vask ??
vel, vi ville nå kjøre en tur selvom himmelen var rimelig svart!
Hos oss, på Blue Bay, har det den siste uken bodd en masse unge syklister ... det står sykler i gangene og over alt ... og i dag så vi at de tydeligvis var her for å delta i ett løp
dette er hvor vi vil i dag :
1: Lumut / hjemme
2: Jobben til Erik
3: Nysgjerrig på hva det er der :)
4: Skilpadde info center
5: rett "overfor" oss, der de brenner naturen/regnskogen!
Erik jobber på Kencana - stoor industriområde
kupert og fin urskog
vel, ved NR 3, ved enden av veien, lå ett stort kraftverk ! og Erik kunne konstantere at de hadde turbiner men ikke fra Dresser Rand :)
og da vi endelig fant Skilpadde-stedet regnet det i bøtter og spann og vi utsatte besøket til en annen gang !
disse akrobatene lot seg ikke affisere av regnet :)
og så kom vi plutselig til en kjempestor grusgrav, i forgrunnen ligger noen STORE stein som de graver seg rundt !?
så mye fin natur som de bare ødelegger for å plante de grusomme oljepalmene !!
så er vi rett over hvor vi bor - våre kjøkken- og stuevinduer er helt i toppen på det lyse bygget nede til venstre
til høyre i bildet ses en laaaang overbygget molo som går ut i vannet, det har nok vært båttrafikk hit før, men nå skjer det ingen ting her, ingen hus, ingen folk
dette er det jeg sitter hjemme og irriterer meg over ! har sett på de brenner der i flere måneder nå ... idioter !
denne bussen går i rute noen få kilometer, fra Pantai og til her, Damai Laut.
Buss sjåføren måtte kjede seg ekstremt, han gikk rundt og slo på dekkene med en stor kjepp/ball tre
hmmm, vi forlot dette triste stedet og kjørte til Manjung (mellom Lumut og Sitiawan)
Erik får 'besøk' fra Dresser-Rand, Kuala Lumpur, på tirsdag. De kommer vist ca 13 personer og de skal spise lunsj sammen på Horizon Garden ... vi ville sjekke ut stedet på forhånd, så der ble det sein lunsj
Erik kjøpte en dugelig porsjon Tom Yam suppe, det er en MEGET sterk suppe med reker, fisk og mye annet i ... OG JA !! det ble nok og det var sterkt !! :)
og jeg spiste - igjen - kylling, litt ris og Bok Choi med hvitløk
og for at Erik ville være helt sikker på å bli mett bestilte han også noe dampet kylling m ingefær og sopp/svampe :)
men det var ett godt sted å spise - og ja, forunderlig billig altså !
så kjørte vi hjem og drakk kaffe OG spiste Durian til :)
Durian
Varebeskrivelse
Durian kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er ganske populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet. Dette skyldes nok at durian har en meget spesiell lukt og kalles derfor også for stinkfrukt. Når durian modner, gir den fra seg en gjennomtrengende og særdeles ubehagelig lukt som best kan beskrives som en blanding av gammel ost, råtten løk og terpentin. Av denne grunn har den ikke stor utbredelse i Europa. Frukten er oval i fasongen og høstes gjerne umoden og har da en lys grønn farge. Underveis i modningen vil fargen endres til lys brun. Fruktkjøttet er delt i flere seksjoner som hver inneholder 1 - 7 kjerner. Den kan bli meget stor og veie opp til 9 kilo, mens mest vanlig størrelse i handelen er rundt 3 kilo. Hele frukten er dekket av store spisse pigger. Fruktkjøttet har myk konsistens og en eksotisk smak som hevdes å være meget behagelig for de som klarer å unngå å bli for sterkt påvirket av den påtrengende lukten.
Bruksområde
Durian deles opp i båter og kan spises naturell. Smaken er frisk, fyldig og kremaktig. Husk at dette er en tropisk frukt og i Asia er durian å oppfatte som en delikat forfriskning. Det at frukten blir oppfattet som en delikatesse av lokalbefolkningen er en grunn god nok til å prøve den selv. Umoden durian kan brukes som grønnsak; kokt som tilbehør til kjøtt. Kjernene i frukten kan ristes eller stekes.
OG STOR SKUFFELSE !!!
det var en jukse/snyde-durian ! det var kun 4 kjerner i den vi hadde kjøpt ... og innen i hver av de er det en stor uspiselig stein ... snøft :(
og nei Bente, ikke spre rykte om at den ikke er god for det er den :) haha
ja, det var den weekend - det skjedde da litt likevel, inklusive mye mye regn, men vi klager ikke, laveste temperatur i regnværet var 24 gr, det er til å holde ut.
hvordan har dere andre det ?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar